Saturday, November 28, 2009

Single is better

Yes betul cakap you F_________- The End. Not in mood -.-

Friday, November 27, 2009

Kerjaya Berdasarkan Zodiak ? HAHAH

actually semua benda ni dapat dekat facebook, Hm tadi boring so buat je lah benda merepek ni dia suruh bagi DOB then SUBMIT. Ni haa result dia GEMINI.

Jemput baca :)

Gemini perlu sedar anda di anugerah kemahiran berkomunikasi yang tinggi. Dengan kemahiran ini, anda berupaya memindahkan hasrat dan matlamat dalam diri kepada dengan orang lain secara logik. Kaedah pemindahan ini menjadikan orang Gemini sangat menonjol dalam kerjaya yang melibatkan penulisan, pendidikan, perjualan dan kewartawanan.

Banyak contoh yang melibatkan orang Gemini, terkenal sebagai penyajak, pelukis, pemuzik dan ahli sufi. Sehingga kini, pencapaian yang tertinggi bagi orang Gemini ialah untuk mengajar kebenaran, sama ada bidang sains atau sejarah. Tidak keterlaluan jika dikatakan orang berzodiak Gemini adalah pembawa ilham yang mengagumkan! Minda Gemini selalu berisi dengan berfalsafah hidup yang meransang minda orang lain.

Dari segi kewangan, Gemini cenderung mengambil berat terhadap kekayaan pembelajaran dan idea daripada kekayaan kebendaan. Gemini gemar membuat perbincangan atau "tawar-menawar" dalam perkara yang melibatkan kewangan. Anda boleh memperolehi wang dengan banyak cara. Oleh sebab itu, sikap kewangan dan keinginan anda nampaknya berubah dari hari ke sehari.

Perasaan terhadap wang ringgit juga turut berubah, kekadang anda sangat ceria dengan wang, tetapi pada ketika yang lain, anda seolah-olah tidak mempedulikan wang! Pada keseluruhannya, matlamat kewangan kerap di anggap sebagai cara untuk membantu keluarga.



Thankyou

Friday, November 20, 2009

HAHA, Webbie with Lela


actually kiteorang boring then tada keja main webbie macam orang gila. HAHA

ps; siapa lagi comel ? :p

DYA




Berturut turut -.-

Berturut turut lepak doh kat old town lah tanjung ah dagang avenue ah pav ah. Seriously, fr sure TIRED. But, fun :) Yeah thnk sguys sudi lepak bersama, sayang korang weh Sayangggggggggg korang weh :) *sorry ayat tunggang langgang blur ni penat HAHA :p
DYA

Tuesday, November 17, 2009

Demam

Serious tak larat nak update or wht okay, now i had fever. flu semua ada. Futhermore broadband kena rampas ni pun curi curi amek :) Btw, i miss all who thre in fly fm last saturday. i NEED A REST :(

DYAA

Sunday, November 15, 2009

Fly fm :)

Today, pegi pav ada Geovani gath then baru gerak OU dengan Mai semua. Hm, apa yang jadi kat pav seriously malas nak cerita panjang kot sedih pe benda semua ada. HA HA. Wht so ever weh. Like i care ?

Dah sampai OU lepak dengan budak Damon dekat Arena. Makan semua kan. Lepas dah penat lepak around 8 Terus gerak central park avenue :) Oh yeah Fly Fm concert time babeh

Gerak sana first perfomance caprice and annatasha. "Thinking Of you' Wahh, gila gempak bhaii after that disagree perform hm takda lah best mana biasa je fr sure aku tak minat disagree. Then, sapa tah perfome pastu Yuna and Faizal Tahir perfome gila best sial :))

Then, Fandy call. Aww, HA HA. Dia kata you kat mana ? Then, aku cakap dalam ni lah fly Aduh, you kat mana ? Fandy cakap i kat dalam amek ah. Oh okay then amek dorang dengan alip and rafael. Oh thnks much lah korang iloveyou cewahh. Then jumpa semua dah buat -______- Terus bla pegi arena dorang lain tu semua seems macam bengang aku jalan macam dorang tu tak exist langsung yela dorang cakap aku tak tau arena or wht lah en. Okay fine aku bla turun bawah jumpa guard tak cakap assalamualaikum or what direct tanya arena kat mana ? Aduh, tak sopan langsung. Nasib baik guard tu tak sound kalau sound ? Hm, aku sound dia balik. HA HA. Bangang je guard tu cakap arena terus je then okay pegi sana cari Ira. Dah jumpa macam biasalahkan berkasih sayang dulu baru chat or whtever lah. Makan mi kantonis yang masin plus tak sedap.

Aduh hidayah ada ke benda masin yang sedap ? Come on lah. Fr sure tak sedap oh :p Then, banyak benda jadi lah juag time tu mals nak cite. Paling penting ada gaduh after fly tadi tu lah dorang nak gaduh pasal aku come on lah aku fair okay layan sama rata *poyo. Eh, jangan percaya penipuan semata mata :DD

The best part time fly time party ah dance macam -________- Idk nak cakap apa. Fr sure best Gila monyet ah. Ada satu mamat ni siap dance non stop ? Aduh tak penat ke bang ? Dah nak senak ni tau tak :p

Balik nak kereta kawan irah. Fuhh, thnks much doh kalau tak i tak tau nak balik naik apa doh. Haa, si Iqram ni pula dari masuk kereta keluar kereta masuk balik lawak non stop tu lah orang suruh masuk raja lawak tak nak. Degil elleh taku kontroversi lah tu :p But, serious fun gila lepak dgn dorang plus tempat yang opposite castle tu macam -____- best gila bhaii macam kat rumah dah. Tak yah nak cakap apa. Best Gilaa plus plus ? HAA, macam mana tu. Then, balik lah around 3 o'clock in te morning. Patu headache come. Macam sial. GRR. End of the story now aku kat rumah ika sleep over kat rumah dia with ira my shorty one

Dya

Friday, November 13, 2009

2ES1 Party :D

Hm, today my class party, best lah juga kot. Makan bergelak ketawa and other else lah kan ? Result pun dapat tau today including civic and art ni result aku ;

BM: 75 A
BI: 75 A
SN: 86 A
MATH: 42 D
PAI: 84 A
SEJ: 62 C
GEO: 62 C
KH: 69 B
SIVIK: 77 A
PS: D

Total : 5 A 1 B 2 C 2 D

Thursday, November 12, 2009

11 November 2009

aww, today tak pegi sekolah but today lepaking day. HA HA. Around 3.30 pm macam tu yamin sent msg cakap u datang dekat NZ. Okya then, datang lah kat sana. Sampai sna yamin dengan fandy. Aww, mmg tak ah fandy kot. Pastu lepak jap dgn dorang borak borak. Then, i have to go cos nak jumpa jahid pula dekat entrance pavi. Aku pun cakap kat dorang okaylah i have to go bye-bye pastu letak RM 2 kat atas meja fr bayar air limau ynag kau minum tuh.

Pastu izzat call you kata mana ? aku cakap, i dekat entrance. Oh okay then cari jahid dia takda pastu dia sent msg u datang kat GSC i ada kat GSC now. Oh okay fine then sent msg dekat izat you, i ada dekat GSC datang lah. Then, lepaking lah jap kat atas tu. Tiba jahid kata irah keluar hari ni dia kat rooftop aku pun call irah you kat mana ? I kat rooftop datanglah. Oh okay. But, jap lagi lah i nak tgk kawan i punya show.

After tgk izzat punya show jap, eh macam lah tgk sgt tgk masa warming up je kot. HA HA. Then, bla salam mak dia semua. Btw, sumpah mak dia best oh. Cool je. Aku bla pegi rooftop eh tgk tgk budak damon semua dkt sana. Even, yamin dengan fandy tadi pun. Jumpa irah kan biasalah hug-ibg hug-ing dulu aww, ily sayang.

Lepak sisha, main kad 21 aku kalah 2 kali and dua kali juga kena pam 5 kali. GRR. How could them do this to me. Fandy bukan nak tolong oh apa daa. Psst, act fandy main tipu tht time dia sorok kad thts why dia menang. But, i sayang dia kan dia kenyit mata suruh diam then diam je lah. Hm, tapi unfair lah !

After that, aku tertumpahakan air habis meja aduh. Sorry korang i destroy everything en ? Again, im so sorry. Pastu borak then salam then bla bdk damon je lah bla. Aku and ira stay. Pstu member ira name ebab datang lepak dgn dia pula pastu pegi KFC makan. Then pegi kitaro minum. lastly baru balik. Fuhh, penat bhaii. End of story


LOVE
;
Dya

Wednesday, November 11, 2009

Oh yeah ;)

Fuhh, morning. Ni mmg baru bgn ni haa. Terus update blog. Haih, semalm otp dengan Hafiz sampai pukul 5.40 in the morning stop otp pun sebab dah azan kan ? Aduh, then dia kata nanti call balik. Tgk sekarang timing syasya bangun so sent msg dekat dia macam ni ;

You, now dah timing adik i bangun. So, i kena tido dulu okay ? HA HA
Bye-bye. Good morning btw :)

Then, terus tido balik :) Around 11 in the morning baru bangun. Nasib baik hari ni aku tak pegi sekolah. Opps today ibu shift petang kira after dia bla aku keluar. Oh yeah. HA HA :DD

DYAA

I dont deserve you :(

Im so sorry cos before this i buat u tunggu i macam orang gila. I know i kejam sangat ! Im so sorry -__________-
You after u couple dgn dia baru i sedar yang actually i sayangkan you. Then baru nak nangis kononnya menyesal :(
Yes, mmg i menyesal pun. Imy :( Semalam lama kot i nangis sebab you. Im trying to smile :) But, i cant. Sampai time i otp dengan my ex=boyf dia kata kenapa suara lain. You nangis byk sangat ni. Chill lah. Then, im trying to. But, i still cant.
Now, i kena sedar yang you're not mine kan ? She's deserve you. End of story. Bye-bye


Faithfully
;
Dya

Monday, November 9, 2009

Result Exam Monday

Result exam ? Hm, mmg gilalah. Cemer-_____________- weh cemerlang habis en ? Hm, whteva. Tadi dapat result Sejarah, Bahasa Melayu and Science

Anyway, thnks much lah Cg Mariaty dah check balik kertas saya daripada B terus naik A kan ? Alhamdulillah.
Sejarah lagi 3 marks nak B. Aduh Science as always lah A. Hee. Alhamdulillah

Ni result yang aku dapat tadi :

Bahasa Melayu,
Kertas 1 ;26
Kertas 2 ;79
Total = 75 A

Sejarah ; 62
c

Science,
Paper 1 ;30
Paper 2 ;56
Total; 86
A


Thts All, fr today tu je yang aku dapat. Hm, tomorrow maybe dapat Geo and others lah. Btw, tak tau nak pergi sekolah ke tak esok. Bye



DYAA

Sleepy

Ya Allah dah pukul berapa ni tak tido lagi ? Online je nak jadi apa ni ? *nasihat kepada diri sendiri.
Aduh, ngantuk tapi taknak tidur faham tak ? Faham. Yeah goood. Since twelve till now sampai ibu dah tegur dah im still onlining. Chatting lah update blog lah apa lah en. Actually nak cakap ni je. Im pity on Man Utd i didn't mean nak kutuk ke apa en but -__________- HA HA. You do a great job CHELSEA Glory Chelsea. Man Utd ? Nothing to say lah en HA HA. Bak kata baby innes TERRY mmg teror lah hitam tetapi manis HA HA. Aduh apa aku mengarut ni mamai jap. Hm, end of the story


GO CHELSEA :)

DYA

Outing with you


weh, kita ni nama je cousin kan ? Tapi jumpa bun finally. HA HA. yela at first aku malas nak keluar act then ayiep dah call kan so keluar kje lah lagipun dah lama tak jumpa kau rindu weh.

Anis kiraa and faiz. Sweet kan ? HA HA. Memang pun faiz tu diam je kan weh kan. Anis pula smile and cute gila lah she is my shorty baby. HA HA. Ily anyway :) Then Aiuns datang berseluar pendek terus pergi sisha dekat Arabic until 7 o'clock.

Then, gerak pavi. Balik tu jumpa mai,ira,jahid and other else lah ada yang tak kenal pastu hug hug. and bla zana discuss something pasal apa tah dekat mai. Hm, whtever.

Huh, balik tu terus online. Mama zana pick up dia dekat rumah aku. End of the story


dya

Sunday, November 8, 2009

Negeri Sembilan VS Kelantan 3-1

Oh yeah sebagai penyokong N9 saya amat berbangga dengan kejayaan mereka terutama my fav footballer Zaqwan, Aww. He's handsome man ! HA HA. Congralatulations.

Okay guys now cerita pasal mreka lawan tadi ye. Hm, macam mana eh, Jap err. HAA, camni yang aku ingat goal ketiga dijaringkan oleh HIM aww, My Zaqwan lah en ? Hee. Goal pertama dijaringkan oleh Shahrul Adan BETUL KE WEH NAMA DIA ? Hm, lantak ahh. But scnd goal tak pasti siapa. Tinggal lagi berapa minute end of game Kelantan dapat menjaringkan 1 Goal. And, dijaringkan oleh *Lupa. Yang tau ciri ciri orang tu botak and orang paling teror dalm team Kelantan. Yeah, good info :DD

Yang paling saya tidak puas hati adalah, kenapa penyokong Kelantan bersikap -________- membaling mercun, sehingga terkena ke ada jurukamera ? Baling botol ? Why. It just a game. won or lose is adat pertandingan biasa je lah en ? Lebih membimbangkan lagi kirakira beberapa kerusi juga terbakar. Hm, kenapa tak bakar stadium sekali kan ? Why, takut ? Aduh, profesional pleaseeeee

Pemain Kelantan pula bermain dgn agak kasar tadi sehingga menyebabkan. Pemain N9 Zaqwan terpaksa diusung keluar padang sebanyak 5 KALI. Banyak en ? Tulah pasal. Whtever it is congrats im very proud of you guys ? Korang main macam team yang teror gilalah. Again, congralatulations. You do a GREAT job. Keep it up.

Alhamdulillah :)


HIDAYAH

Saturday, November 7, 2009

Im sorry friends :(

Yeah, aku mengaku aku dah janji nak keluar en ? But, lastly aku tak keluar. Mula kata nak keluar around 5. Suddenly langsung tak keluar. Sorry gila la weh. Bukan apa, tiba malas. Opps, okay next time bila semua dah free kita keluar okay. Lagipun, tak ramai yang ada. Budak bola pegi Langkawi en. After dorang balik kalu lepak lagi best meriah sikit. HAHA. Izzat, im so sorry tak reply your msg i takda crdit and malas nak topup. Hee. Thts All.

To esha, weh kak mula kata taknak keluar stuff pe benda tah lastly keluar juga kan ? Lepak hadrah maut. *pelik kot nama dia. Hm, whteva. Anyway, jealous takdapat join lepak. Grr.

BYEBYE
;
Dya

I miss you guys :(

weh korang bila nak lepak lagi doh. Gila rindu tau ? Yeah, haha. Korang memang selalu keluar kan ? Aku je tak. Sorry guys lately aku mals gila nak keluar idk why. Hm, you know what sekarang aku dah jadi budak baik kot even dah decide nak keluar boleh cancel mentah mentah je. If, dulu no matter what if aku kata keluar mesti keluar kan ? Okaylah, after budak bola balik Langkawi semua free kan. Kita lepak puas puas. CANT WAIT DOH :(

DYA

Two Is Better Than One :)

I remember what you wore on the first day
You came into my life
And I thought hey
You know this could be something
'Cause everything you do and words you say
You know that it all takes my breath away
And now I'm left with nothing

So maybe it's true, that I can't live without you
Maybe two is better than one
But There's so much time, to figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two, is better than one

I remember every look upon your face,
The way you roll your eyes, the way you taste
You make it hard for breathing
'Cause when I close my eyes and drift away
I think of you and everythings okay
And finally now, believing

And maybe it's true, that I can't live without you
Well maybe two is better than one
But there's so much time, to figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two, is better than one

Yeah, yeah

I remember what you wore on the first day
You came into my life
And I thought hey

Maybe it's true, that I can't live without you
Maybe two is better than one
But there's so much time, to figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking

Oooh I can't live without you
'Cause baby two is better than one
There's so much time, to figure out the rest of my life
And I've figured out with all that's said and done
Two, is better than one

Saturday :)

Today bangun seawal 9 a.m. Then, mandi semua terus online. Pssst, breakfast lagi ni. Hm, its okay lah act im always late take my breakfast. Tiba around pukul berapa tah Yami call dia kata awal u bangun. HAHA. Well, act memang suka bangun awal *poyopoyo.

Pastu izzat pula call. Dia kata u datang tak ni ? Datang tapi lambat ah. Ibu i silap kunci rumah i takda kunci. So, dia balik baru keluar. Game tak start lagi ke ? Izzat kata belum ramai kot. 82 team you. OHH, Habis game dia pun call aku balik. Yeah, i menang tadi 2-0. Eh, Dya malam ni ada concert oh. Aku cakap, concert apa ? All American Reject. Free kot. aku cakap, bukan kena bayar ke ? Izzat cakap, Tak lah i tau lah now i dah ada kat sini. Kan ada lawan futsal. Hm, okay.

Lepas cakap online balik aduh. Boringg. Tak tau nak buat apa. Online then Edit my stupido blog. THE END

Sincerely
;Dya

Friday, November 6, 2009

Final Year Exam Civic and Science

Fuh, today datang lambat ke sekolah. Sampai je sekolah telus berlari dgn sepantas kilat ke kelas 2 ES 1. Kelihatan, semua sedang khusyuk menjawab soalan svik yang diberikan. Pahal ayat baku ni ? Lain macam kan. HA HA. Continue, lepas amek kertas terus duduk buat. Tgk soalan bapak senang doh adik aku pun boleh jawab afteer 20 min pun dah siap tiba cg cina baru tu nama dia siapa tah dia decide suruh hantar kertas then boleh study science. Kitaorang pun agree then hantarlah kertas civic.

Budak kelas semua baca science yang mana cg Gayatri kata masuk. Yela nak score kan aku pun bacalah dgn Amirul, Iskandar, Fikri. Then, cg Asmahayu masuk semua duduk tempat masing masing get ready fr science paper 1. Hm, tgk tgk soalan keluar sebiji macam kat buku practical yang ktaorang study tadi mmg senang lah en. Hee. But, raja dengan fikri tanya aku around 10 soalan kot banyak akn. Tapi dya baikkan bagi je. Tak kesah lah kawan sendirikan malas nak berkira. *poyopoyo -.- Loceng rehat berbunyi RINGGG !!!

Rehat terus pergi kantin beli nasi lemak then pegi dekat meja tempat biasa ada Esha, Ety, Mas, Qila, Emy. Borak borak pasal life tah pebenda semua lah kan. Borak punya pasal time solat asar daa. Kitaorang boleh relax je makan mmg tak ah kena sound dengan cg Rodzaly. Apa awak duduk sini lagi tak solat ke ? Lintang pukang bla. Konon konon nak pegi solatlah en. Padahal ? -______- HA HA. Pegi toilrt mas perli idayu dia cakap idayu tu dah kurus la cantik ahh. Memang aku dgn esha bantai gelak kat situ jugalah. Yela muka serious padahal tengah memerli budak tu. HAHA. Jahat lah kau mas.

Science dua start, semua muka macam goyang. Dapat soalan, Hm, kacang je. Tapi ada juga lah dua tiga solan text fina and ila. Cos lupa tapi dua soalan je kot. Dya baik okay. Takda tiru tiru ni *muka ayu :) Pastu dah end of the paper kena hantar pastu merdeka. Yeah, no more exam after this :DD

BYEBYE
;
Dya

He's wanna GF


Ezaidi oh ezaidi idk lah whts your problem ? nak kata tak handsome handsome. But, gf pun suruh orang yang carikan. HA HA. Desperate gila katanya. Tu lah kau milih sgt en skrg baru nak cari cari nasib baik ada aku baik je secara sukarela menjadi agen pencari jodoh haha. Kalau dekat cerita pisau cukur siapa nak kahwin jutawan ni pula siapa nak jadi gf ezaidi kan weh kan. Girls out there dont worry lah hari tu zaidi dah berazam nak ubah perangai kan eceycey. So, takyah takut nak ngorat dia. Ngorat je mintak number phne sekali. Dia mmg suka org menggoda dia. Ahha. Ayat aku tak boleh bla en. Hm, keylah chaww.

ezaidi myspace acount;
CLICK HERE

Thursday, November 5, 2009

1234 I hate you =,=

Shafiz's

Photo ? bukan takda ada actually. Tapi nak upload macam ada probs kan so mcm malas. Wtf, weh aku nak bg tau kau pls lah aku nak tanya kau apa aku pernah buat dekat kau ? yang kau tiba nak benci or kutuk pasal aku pahal kau fikir kau bagus ? Weh, please doh aku tak kacau hidup kau kau takyah nak kacau hidup aku. Fine, i know you're gangster kat sekolah en, so macam aku takut lah. If kau serang aku pun apa salah aku. HA HA. Sikit pun takda goyang. Whteva lah weh, what's goes around comes around. Thts all about the -______-

truely
;
Dya


Final Year Exam Art and KH

Wahh, today exam seni semua buat kelang kabut tak cukup masalah apa lah. Yang aku pula silap colour. So kena touch up padahal masa tinggal 20 min je that time. Suddenly cg Suhaily dtg aku ckp cg tak payah lah tgk *muka nak nangis :( yela masas dah tak cukup kot. Aku pun tak tau macam man dia boleh baik sgt then dia kata awk colour dalam biar saya touch up ni. Hm, bangga lah aku. student lain semua lintang pukang menyiapkan kerja masing masing. HA HA. Time, KH bapak boring kot. Sumpah entah kenpa tah. Whteva dah lah nak tiru tak boleh. Oppppps :p

Lots of love
; Dya

Wednesday, November 4, 2009

Final Year Exam Maths and Geo

Fuhh, kentang doh. Geografi and math paper one boleh tahan senang juga lah kan ?
But, when after recess paper two pula. Bapak susah bhaii. Seriously nak nangis time tgk soalan dia. Macam @#But, when after recess paper two pula. Bapak susah bhaii. Seriously nak nangis time tgk soalan dia. Macam @#$&^^ lah. Mana tak nya baru je pegang kertas dah menggigil kot. GRR. No wonder lah Cg Amir cakap kat budak RK exam math susah if dapat jawab mmg pandai lah. Hm, nothing more byebye
amp;^^ lah. Mana tak nya baru je pegang kertas dah menggigil kot. GRR. No wonder lah Cg Amir cakap kat budak RK exam math susah if dapat jawab mmg pandai lah. Hm, nothing more byebye

xoxo, Dya


Welcome to Dya's blog :)